Bellanor Logo
great britain flag

OPPLEVELSER OG AKTIVITETER I BUDAPEST

ACTIVITIES IN THE CITY

FOLKEDANS PROGRAMMER I BUDAPEST

Liker du folkedans? Vil du helst være tilskuer eller liker du å delta selv? Budapest har gode programmer å tilby til begge. Det er ikke mange land ved siden av Ungarn som har så høyt artistisk nivå på sin folkedans!
Folkedans

FOR DE SOM ØNSKER Å PRØVE DANSINGEN SELV:
Fellesdansen er et viktig element i folketradisjonen, nært knyttet til milepeler i det menneskelige liv, (navnedager, bryllup etc.) merkedager i løpet av året (karneval, Påske, Jul etc.) eller knyttet til arbeidet (sauemerking om våren, innhøsting, vinproduksjon etc.) Det Karpatiske området har unike, rike og varierende folkloreskatter. Heldigvis har folk i vår region bevart og bruker fortsatt mesteparten av landsbytradisjonene i sin orginale form.

Disse tradisjonene er tilgjengelige også for urbane mennersker på de såkalte „Dansehusene” i Budapest. Denne dansehusbevegelsen har mer enn 40 års tradisjon i Budapest. Det er flere steder hvor danseelskere kan møtes, uavhengig av alder, kvalifikasjoner eller tidligere erfaring. Her hjelper profesjonelle danselærere til med å praktisere en rekke folkedanser til levende musikk. Det kan trenes indivviduelt, som par eller i ringdans. Dette programmet er morsomt både for nybegynnere og erfarne dansere.

FOR DE SOM ØNSKER Å SE PÅ FOLKEDANSOPPVISNINGER:
Det er flere grupper som regelmessig opptrer for danseelskere. Deres mål er å demonstrere skjønnheten, kraften og variasjonene i folkedans. Orkestrene opptrer vanligvis med 10-12 dansere og med det samme antall musikere. Koriografien er basert på autentiske folkedanser. Noen av dem ble funnet i isolerte landsbyer for hundrevis av år siden. Gennom de spektakulære danseoppvisningene kan du få et bredt inntrykk av musikken, dansen og kostymene fra Ungarn og andre områder hvor folk med ungarsk opprinnelse bor.
The Hungarian State Folk Ensemble, the Danube Folk Ensemble og Hungaria Folk Ensemble & Orchestra er 3 av de beste profesjonelle ungarske emsembler med lengst tradisjon i Ungarn. De opptrer regelmessig på Danube Palace og Budai Vigadó.
Programmene starter kl. 20.00. Prisen er ca. Kr. 180,- pr. person.

[beomtilbud_btn url=”http://budapest-reiser.no/kontakt-oss/kontakt-oss”]

SPENNENDE GROTTETURER UNDER DEN UNGARSKE HOVEDSTADEN

Er du åpen for en ny utfordring? Sjekk hva Budapest har å tilby under jorden!
Grottetur

Budapest er berømt over hele verden for sine varme kilder, men visste du at det varme termalvannet også har formet et stort grottesystem under hovedstaden? Systemet er anslått til å være 120 km langt og består av 9 strengt bevarte grotter. Nå er det mulig å ta en spennende tur under Budapest!
Du kan velge en tur som passer dine ambisjoner. De enkleste rutene passer for nybegynnere som foretrekker en avslappende spasertur på oppbygde gangveier.
De modigste som ønsker et virkelige eventyr kan finne meget utfordrende ruter hvor vegger må klatres og trange passasjer må krypes gjennom. De vanskeligste rutene anbefales bare for de modigste. Dette er opplevelser du vanligvis bare ser på kino og det er vanskelig å tro at du får delta selv.
Alle turene ledes av profesjonelle grotteguider og alt nødvendig utstyr skaffes.
Hvis du velger en av disse grotteturene, vil du få en unik opplevelse med en spesiell atmosfære og fantastiske dryppstensformasjoner. Dette er virkelig verd å oppleve!
Prisene er avhengige av lengden på turen og vilket program som velges og det koster mellom 130-180 NOK pr. person.
Hvis du ønsker å gjøre noe uvanlig mens du er i Budapest (og du har ikke klaustrofobi), prøv en Budapest Grottetur. Ta kontakt med oss og vi tilpasser en spesiell tur for deg!
[beomtilbud_btn url=”http://budapest-reiser.no/kontakt-oss/kontakt-oss”]

KLATREPARK – Adrenalinpulserende eventyr ute i det fri!

klatrepark

Vet du hva årets mest populær aktivitet er i Budapest?

Ville du prøve ut å klatre mellom trærne i skogen på taubanene på ca. 15 meters høyde? Hvis svaret ja, er din plass den såkalte Klatreparken som er en Adventurepark i det fri. Hvis du er nok tøff og moden, må du ikke utelate denne muligheten!

Det er en aktiv og kjempebra friluftsliv sammen med venner. I Klatreparken er ulike hindringer som strekker seg fra veldig lett til ekstremt vanskelig. Du kan starte med enkle oppgaver, for så å ta fatt de litt kompliserte utfordringene. Det er noen baner hvor det er mulig å konkurrere med hverandre så Klar! Ferdig! Gå!
Du klatrer hindrer for hindrer så du kan føle deg som Tarzan i urskogen. Men hvis du ikke ville gjøre det på grunn av høydeskrekk, kan du heie og gjøre morsomme bilder om eventyret.

Før begynnelsen av fornøyelse får du noe instruksjon om bruket av taustiger. Dessuten får du klatreutstyr og hjelm så du kan føle deg i sikkerhet. Deretter kan du klatre rett til tops i et tre, og utfordringene begynner. Det er en fantasisk opplevelse å skli på en lang “sklibane” ned. Du kan være milevis utenfor komforsonen din. Du har 3 timer for å beseire hindringer.
I opplevelsesparken kan du også prøve deg på aktiviteter som å spille paintball, klatre i klatrevegg og vinglete hengebro, komme ut fra en labyrint og mye mer. Det er spesielt at du kan klatre på taustiene i natt også.
Alle inviteres på en adrenalin pulserende reise. Her får du en sjanse til å tøye egne grenser maksimalt.

Ha en ekstrem dag!
[beomtilbud_btn url=”http://budapest-reiser.no/kontakt-oss/kontakt-oss”]

EXIT GAME – Et aktivt program med masse moro, spenning og humør

Premier-Outlet-Center

Vet du hva årets mest populær aktivitet er i Budapest?

Det såkalte Exit game er ett av de mest interessante og aktive programmene i Budapest som er typisk ungarsk. Du kan ikke finne en slik opplevelse på et annet sted. En begeistret gruppe er nok, og spillet kan startes. Det er uavhengig av alder, kjønn og språk. Dere må ikke være redd for fysisk belastning fordi det er nok å ha mye logikk. Masse moro, spenning, humør og å tenke sammen er mottoet.
Regn og vind gjør ingeting for ytterverden blir glemt under spillet. Det er plassen hvor du og vennene dine blir mottat med låste dører. Lås gåten for å slippe ut av rommet!
Tenk om at dere blir stengt inne i et rom hvor alle detaljer har betydning. Dere får forskjellige sammenhengende logiske oppgaver som er gåter, nøkler, koder, hengelås, spor,lys osv.. Hvis dere kan følge sporene og alt blir klart, kan dere gå ut. Hvis det ikke lykkes… Men dere må ikke bli redde fordi dere kan få hjelp, hvis det trenges.
Dere kan se og høre hvordan klokken tikker så dere kan ikke ta det med ro. Da får dere enda mindre tid til å gå ut. Dessuten er de usikkert hva som løser oppgavene, men alt kommer an på dere.
Ville dere være etterforskere i en krimsak? Eller forhindre at en atombombe exploderer? Eller slippe ut av sjørøverens fangenskap, psykiatrisk anstalt eller fengsel? Eller delta i en spirituell seanse?  Slike og andre Escape games venter på dere.
Resultatet hvet vi ikke, men en 5 stjerne opplevelse er garantert! Kom og prøv ut fordi det er tøft!
[beomtilbud_btn url=”http://budapest-reiser.no/kontakt-oss/kontakt-oss”]

BURLESQUE KLASSE – egsotisk danseopplæring med vennene dine

Burlesque-i-Budapest
Det gjør ingenting at du er 25 eller 55 år gammel, dette er gøy uansett! Enjoy et veldig specialt program sammen med venninene dine. Prøv noe, som du har aldri gjort. Hvis du ønsker å le mye og lære noe nytt, da meld deg med en gang til vår Burlesque-danse lesson.
Burlesque… Hva er dette egentlig?
Burlesque er en danse, en personlig styl og en livfølelse. Den burlesque danseren er ekstremt kvinneaktig, raffinert sexy, selvsikker og tidløs, som fortryller alle med sine avanserte bevegelser og besværlige mimikker. Det finnes humør og erotikk rundt hennes forestilling.
Den fransk slylen har erobringet siden 1800. I dag overlever en renesanse i hele Europa.
Gjennom den 90 minutters klassen lærer du de viktigste gestikker, teknikker, mosjoner og forlokkende blikkene – sammen med venninene dine fra Alma Pirner, den verdenstmester av egzotiskdanse.

Pris med taxi til programmet: fra Kr. 250,-/person (min. 4 personer)
[beomtilbud_btn url=”http://budapest-reiser.no/kontakt-oss/kontakt-oss”]

KOKEPROGRAM

DU HAR SANSYNLIGVIS ALLEREDE HØRT OM UNGARSK GULASCH, MEN VET DU OM DET ER EN STUING ELLER EN SUPPE?
kokekurs Hvis du vil finne ut det, bli med oss på et praktisk kokekurs. Har finner du ut steg for steg hvordan du kan lage de mest kjente ungarske retter. Avslappet atmosfære, resepter og hjelp fra sjefskokken er garantert!
Det interaktiv kokkekurset som Bellanor tilbyr er et ordentlig „jenteprogram”. Se, berøre, lukte, smake, prøve og like – dette er retningslinjene for programmet. Kurset vil foregå i en interaktiv og morsom atmosfære. Du vil lære å lage tradisjonell ungarsk mat eller en spesiell sjokolade „bonbon” til deg selv. Du vil få smarte tips og du kan stille spørsmål til kokken og du kan lage kopier av reseptene. Til slutt kan du også spise alt dere har laget i løpet av kurset. Gled deg over å kunne forbedre og spise god mat i et hyggelig selskap.
Prisen er Kr. 590,- pr. person,men den kan variere noe avhengig av antall deltakere og spesielle ønsker.
Prisen inkluderer: – 4 timers guidet kulinariske opplevelser i et velutstyrt kjøkken.
– Ferske ingridienser, resepter og sjefskokkens hjelp.
– 3 retters lunsj ( du kan spise det du har laget)
– Forfriskninger (soft drinks)

Meld deg på dette programme og ha det morro!

[beomtilbud_btn url=”http://budapest-reiser.no/kontakt-oss/kontakt-oss”]

SHOPPINGTUR TIL RABATTVAREHUS

Premier-Outlet-Center Har du full koffert eller har du litt plass igjen? Det største rabattvarehuset i Ungarn (Premier Outlet center) venter på deg!! Du må oppleve de fantastiske tilbudene de har! Her finner du mer enn 80 butikker med de beste kvalitets- og merkeklær til rimelige priser. 30-70% rabatt HVER DAG! Det ligger i en landsby nær Budapest. Du kan ta taxi dit og tilbake til hotellet.
Pris: ca Kr. 900,- for en taxi (kan ta opp til 6 personer)
[beomtilbud_btn url=”http://budapest-reiser.no/kontakt-oss/kontakt-oss”]