Bellanor Logo
great britain flag

De vakreste plasser i Budapest

Vet du hvor du finner de vakreste plasser og stasjoner i Budapest?

Budapest er blitt en veldig moderne by med mange fornyede og blomstrende parker. Det er bra å bare spasere i sentrum og på samme tid kan du oppdage disse fine stedene. Følg oss på en spennende visuell tur!

Vår tur begynner med Ferenciek plass som er i nærheten av Elisabetbroen på Pestsiden. Det er et viktig trafikkknutepunkt som også har blitt fornyet. Herfra kan vi spasere fra Klotild plass til Donau hvor det åpner seg en fantastisk utsikt mot Budasiden. Ved bredden av Donau ligger Március 15. plassen og her kan vi se et bilde av Donaus svingete linje fra Svartskog til Svartsjø. Dessuten finner vi noen navn der som viser deg de viktigste festningene ved Donau, f. eks.: Esztergom og Aquincum. For mange hundre år siden var det også en festning på denne plassen som kalles Kontra Aquincum. Bygningens gamle mur finnes der fortsatt under en glassgulv.

Vi spaseres videre parallelt med trikklinje nr 2 fra Pester Corso til Pester Kultursentrum. Dette er den delen av Donaus panorama, som hører til de vakreste bybildene i verden. Av den grunn står dette panoramaet på UNESCOs verdensarvliste. Videre går vi gjennom Vörösmarty plassen ved Pester Redoute til Elisabet plass. Det er ett av de gøye stedene i Budapests hjerte. Det er en grønn park med flere fontener og benker hvor vi har mange muligheter å slappe av eller gjøre morsomme ting. Vi kan velge mellom Design Terminál, Fröccsterasz og den moderne Akvárium Klubben.

Vår tur fortsetter til Basilika hvor mange tar fotografier og du kan spise en spesiell hjemmelaget is som kalles for ”roseis”. Den er ikke laget av roser, bare formen ligner på en og den er kjempedeilig!
Vi går videre til Kossuth plassen ved Parlamentet. Plassen er veldig vakker med fontenene og de store grønne feltene. Dessuten er det mulig å se vaktskifte og flaggheising hver dag. Ved siden av flagget står alltid en vaktmann i karakteristisk uniform og det er mulig å ta et bilde sammen med ham.
Hvis vi går over Kjedebro og tar banen opp til Budaer Slottet, kan vi også se mange vakre plasser som er blitt fornyete f. eks.: Parade Plassen og Mattias kirkens område. Området har fått nytt dekke og den ble pyntet med mange blomster. Dessuten finnes det en rekke berømte restauranter og kaféer i nærheten.
Vi spaserer videre ved bredden av Donau i Buda til Gellért plass, men før vi kommer dit, kan vi se den såkalte Várkert Bazár som er midt i en renovering nå. Den vakre bygningen med gloriett er allerede ferdig og hele renoveringen blir ferdig i august.

På Gellért plassen går vi ”under jorden” ned til den nye T-banen – linje 4 – hvor vi ser Gellért stasjon som er utsmykket med mosaikker. Vi reiser med T-banen til Fővám stasjonen. Denne og Gellért stasjon har fått en pris i Architizer A+ Popular Choice Awards.

Vi håper at vi møtes i Budapest snart og du kan oppleve disse stedene også i virkelighet!