Bellanor Logo
great britain flag

Hva skjer i Budapest – sommeren 2015

NEDENFOR FINNER DU ET UTVALG AV INSPIRERENDE PROGRAMMER I BUDAPEST

MAI 2015.

 •  1. mai: Nasjonal hellidag

Første mai er den internasjonale arbeidernes dag og den ble også feiret stort i de gamle kommunistlandene.  I dag er det en avslappende fridag med mange familieprogrammer , i hovedsak samlet i Byparken

 • 13. mai: Gozsdu Nattmarked

En helt ny happening i sentrum av Budapest:  Et kunst markedet om natten. Det tilbyr antikk, vintage, retro og designprodukter og annen kunst  fra kl. 18:00 til midnatt. Restauranter, barer og kafeer ligger rundt og er åpne i løpet av nattens markedet!

 • 15-17. mai: Belgisk ølfestival

Ølelskere kan smake på over 150 forskjellige typer belgisk øl fra 31 bryggerier. Festivalen holdes i “Balna” (Hval) , som er den nyeste state-of-the-art kulturhus i Budapest.

 • 16-17. mai: Museum Festival

Du kan besøke omkring 100 museer i Budapest og få en innsikt i deres arbeid og utstillinger. Gratis adgang. Sted: Hungarian National Museum og nabolaget.

 • 19. mai: Roxette konsert på Papp László arena
 • 20. mai:  André Rieu konsert på Papp László arena
 • 21-24. mai: Gourmet Festival

Få en smak av Ungarn! – En gourmefestival for de som elsker ungarsk gastronomi.

JUNI 2015.

 • fra 1. juni: Budapest Sommerfestival

Den åpne scenen ligger på Margaretøya i skyggen av det historiske Art Nouveau Water Tower og er den eneste permanente friluftsscenen i Ungarn med plass til ca 3000 mennesker. Programmet i 2014 er variert og består av: – premierer på opera, balett, musikaler og klassisk musikk.

 • 6-7. juni: Sommerpiknik i Etyek

Dette er en 2 dagers event i den lille byen Etyek som ligger ca 30 km utenfor Budapest. Her får du smake de beste ungarske vinene, gourmetmat, håndtverksproduker og interessante tradisjonelle programmer i en god sommeratmosfære. Her får du Lecsó (ungarsk ratatouille) og rosévin.

 • 6-7. juni: Főzdefeszt – Gatemat Festivalen

Gatemat festivalen er en unik gastro festival der du kan se og smake på det de beste gatemat barene har å tilby: gourmet hamburger, hot-dog, gyros, grillet pølser, gulasj, og andre supper, fiskeretter, desserter, mer enn 10 typer av håndlaget øl på fat, vin, brennevin og kaffe. Festivalen er organisert på bredden av Donau, foran det tekniske universitetet på Budasiden (Műegyetem rakpart).

 • 10. Juni: Gozsdu Nattmarked

En helt ny happening i sentrum av Budapest:  Et kunst markedet om natten. Det tilbyr antikk, vintage, retro og designprodukter og annen kunst  fra kl. 18:00 til midnatt. Restauranter, barer og kafeer ligger rundt og er åpne i løpet av nattens markedet!

 • 11-24. juni: “Wagner i Budapest” – Opera festival
 • 11-14. juni: Ølfestival på Budafestningen

Ølfestivalen på Budafestningen er en årlig begivenhet i hovedstaden. I 2015, bringer den 4-dagers festival nesten 200 nasjonale og internasjonale øltyper til øl-elskere. Velkjente bryggerier som Borsodi, Dreher og Heineken sammen med mindre kjente mikrobryggerier vil være i Buda Slottet for å presentere sine produkter. Tysk, tsjekkisk og belgisk øl vil også være representert blant mange andre lands beste brygger. Besøkende vil få en mulighet til å smake øl spesialiteter, lære ølproduksjonens  historie og hvordan det brygges. Det vil være nok av velsmakende tilbehør og flere liveopptredener for å holde alle underholdt.

JULI 2015.

 • hele juli: Budapest Sommerfestival

Den åpne scenen ligger på Margaretøya i skyggen av det historiske Art Nouveau Water Tower og er den eneste permanente friluftsscenen i Ungarn med plass til ca 3000 mennesker. Programmet i 2014 er variert og består av: – premierer på opera, balett, musikaler og klassisk musikk.

 •  fra 10. juli : Sommer musikkfestival i Vajdahunyad Castle

Sommer musikkfestival presenterer en bred skala av klassisk musikk med de beste ungarske musikerne.

 • 24-26. juli: Formel 1 – på Hungaroring

AUGUST 2015.

 • 10-17. august: Øyafestivalen i Budapest

Dette er en av Europas mest populære musikkfestivaler, tiltrekker feststemte fra hele verden. Syv dager med store headliners, musikk av alle sjangere, ekstravagant underholdning.

 • 20. august: Saint Stefans dag og grunnleggingen av Ungarn

Denne dagen feires Ungarns første konge – St Stephen- samt grunnleggingen av Ungarn. Det er en spesiell messe ved St. Stefanskirken, prosesjon av Stefans hellige høyre hånd, open-air konserter, matboder langs bredden av Donau, samt stort fyrverkeri over Donau om kvelden.

 • 20-23. august:  Håndverkernes fest på slottshøyden

En berømt festival arrangeres i Budafestningen der ungarske folkekunst og tradisjoner blir feiret i historiske omgivelser på Buda Festningen. Det er et „må-se” sommerarrrangement!

 • fra 30. august til 7 september : Jødisk Sommerfestival

Denne multi-art event serien introduserer jødisk kultur og tradisjoner i mange andre land og er en av de største jødiske kulturfestival i Europa. Programmet for festivalen er bevisst multi-kunstnerisk og flerkulturell. Klassisk, Klezmer, world-musikk, jazz og pop-musikk fans vil finne det beste arrangementet for deres smak, akkurat som de som ønsker å nyte plast kunst, film og dans m.m.Den jødiske sommerfestivalen tilbyr mange programmer på mange forskjellige steder i Budapest.

Fyll inn navn og informasjon under - så skreddersyr vi deg et tilpasset, fint tilbud så fort som mulig!
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.