Bellanor Logo
great britain flag

New York Cafe


Verdens vakreste kafe er 120 år gammel

Historie om kafeen går tilbake til det 19. århundre, da denne vakre bygningen ble bygd av New York Insurance Company som sitt hovedkontor i Budapest. Akkurat 120 år siden åpnet døra til kafeen i første etasjen, kafeen som ble kåret til verdens vakreste kafe i 2011. Det var fontene i ankomsthallen, lysekroner fra Venice i rommene, bronsestatuer i trappa og Frecomalerier i taket.  Resten av bygningen funger i dag som hotell  og dette hotellet ble klåret til det beste 5 stjernes hotellet i Budapest i 2013.

Budapest ble skapt på slutten av det 19. århundre med bygninger i samme stil. Gjennom en fin spasertur kan du oppdage disse fantastiske stedene. Du kan begynne turen på Helteplass hvor du ser statuer av lederne fra den ungarske historien. Der kan du også se de to største museene, Museum of Fine Arts og Kunsthallen. Går du videre til Folkeparken finner du det nest største termalbadet i Europa, det klassiske Szechenyi kurbad.

I Andrassy avanyen,  som står på verdensarvelisten, finner du Operahuset, et av de fineste operahusene i verden. Når du kommer ut til Donau velger du Kjedebruen for å gå over til Budasiden. Hvis du har sett nok av stilen fra det 19. århundre, gå opp til Slottet! Slottet ble bygd i middelalderen, men ble videre utbygd de neste århundrene og du finner derfor mange ararkitektoniske stiler her nå. Ikke glem å ta en titt derfra ut over Donau og hele Pestsiden! Du vil se en fantastisk panorama, uansett om du er der sommer eller vinter, om natta eller på dagtid.

Hvis du vil gjerne vite mer om disse stedene enn du kan lese i reiseboka, finn en norsktalende guide som kjenner alt om byens hemmilighet og kan svare på alle spørsmålene dine. Klikk her hvis du trenger hjelp for å finne spaserturer med norsktalende guide.

Jeg har ikke fortalt om legenden som sier…

… at nøkkelen til New York Cafe ligger i Donau (etter åpeningseremonien ble nøkkelen kastet i Donau p.g.a. av at gjestene ville at kafeen alltid skulle være åpen)

  • Finn nøkkelen med hjelp ved norsktalende guide!
  • Fyll opp batteriene med kafe og kaker før en spasertur!
  • Du kommer nærmere og nærmere løsningen hver dag ved å lære mer om kultur og uteliv til Budapest.
  • Hvis du trenger hjelp, bare kontakt Bellanor jenter
  • Kanske finner du nøkkelen? reis til Budapest og finn ut self’!