Bellanor Logo
great britain flag

RUNDREISE I UNGARN

RUNDREISE I UNGARN – 10 dager

1.dag Vi kommer til Ferenc Liszt flyplassen i Budapest. Vi blir møtt av norsktalende guide og buss. Vi kjører direkte til Eger området øst i Ungarn og til et termalhotell som ligger i en liten landsby som heter Egerszalok. Her skal dere bo på et firestjernes spa-hotell.

Landsbyen Egerszalok regnes som ”termalhovedstaden” i øst-Ungarn og Eger-området er kjent for fine natur, flotte termalmuligheter og et fantastisk vinområde.

Du husker sikkert at i ”gamle dager” kunne du kjøpe en billig vin på Polet som het Egri Bikaver (okseblod). På den tiden var denne vinen ikke spesielt god, men sannheten er at Egri Bikaver og andre viner som kommer fra Eger-området er veldig kjente og gode.

2.dag drar vi på bytur til Eger som ligger bare 15 minutters busstur fra hotellet.

Eger er en veldig gammel by (fra det 10. århundret) med mange fine bygninger i barokk stil og en festning fra 13-14 hundretallet. Det finnes også en spektakulær stjernekikkert fra 1776 og en flott domkirke. Det finnes ca. 200 vinkjellere og vi skal selvfølgelig gjennomføre et vinsmakingsprogram som heter: ”fra kjeller til kjeller”. Heldigvis må vi ikke besøke alle 200.

3.dag drar vi til Hortobagy som er en landsby og et område, ca. 1,5 time med buss fra hotellet. Her får vi med oss en fantastisk hesteoppvisning utført av lokale ”cowboyer” og vi avslutter oppeholdet med en felles lunsj bestående av ordenlig ungarsk gulyas. Gulyas er ikke, som mange tror, en stuing, men en ekte ”gjetersuppe” som kokes over åpen varme og smaker fantastisk. Jeg håper ingen av dere er allergisk for paprika!

4.dag vi flytter  til et nytt område, Balaton. Balaton er den største ferskvannsjøen i Europa og et kjent og populært område både for ungarere og turister. Området har mange severdigheter, både kulturelt og når det gjelder natur. Balaton er også et kjent vinområde. Turen hit tar ca. 4 timer med buss, men vi stopper for å spise lunsj på veien. Og vi stopper ved Gödöllö slott som vi skal besøke på vei til Balaton. Besøket her varer ca 1,5 time.

Til slutt sjekker vi inn på et 4-stjernes hotell i byen Balatonfüred.  Denne byen er den største og mest ”livlige” byen ved Balatonsjøen, med vinfestivaler og masse aktiviteter.

5. dag da drar vi til vinområdet Badacsony, ca. 40 minutter med buss fra hotellet.  Her er det druehøstingsfestival i september. Fantastisk flott utsikt over hele Balaton  fra toppen av et lite fjell som heter Badacsony. Her blir det også vinsmaking.

6. dag vi kjører til en by som heter Tihany. Den ligger også ved Balaton på en halvøy hvor det bl.a. finnes et gammelt fint kloster fra 1055. Resten av dagen blir det litt fritid og muligheter for og utforske Balatonfüred på egen hånd.

7.dag drar vi til Budapest og sjekker inn på 5-stjernershotellet Intercontinental som ligger ved Donau samtidig som det er i sentrum. Det blir sightseeing med buss og norsktalende guide Vi bruker denne ettermiddagen/kvelden til å besøke en vinkjeller med smaksprøver og middag i en restaurant med folkloreprogram. Budafok, Etyek og andre småbyer ligger i et veldig godt vindistrikt, spesielt for hvit- og roséviner og det er bare ca. 45 min med buss fra hotellet.

8. dag: Båt fra Budapest til St.Endre (på Donau). Dere kan bli noen timer her for sightseeing og litt shopping – og egentid for lunsj. Deretter buss langs Donau opp til Dunakanyar (Donaukneet) og Visegrad. Her finnes det en gammel domkirke og en festning med flott utsikt over Donau. Middagen blir på Lovagetterem (Ridderrestauranten) med masse god mat og spising med fingrene! Hjemreise med buss til hotellet.

9. dag blir den store shoppingdagen. Enten på de store shoppingsentrene eller på et spesielt sted, ca. 10 km utenfor Budapest hvor de selger merkevarer til sterkt reduserte priser.  På kvelden blir det en avslutningsmiddag med en eksklusiv båttur på Donau. Her serveres det en 4-retters middag med levende musikk og lys mens dere kan oppleve et flombelyst Budapest om kvelden.

10. dag blir avreisedag med utsjekking fra hotellet og reise til  flyplassen