Bellanor Logo
great britain flag

Aktiv ferie med folklore og vin


Ta en aktiv ferie i oktober til Ungarn med god vin, smakfull mat, spa og masse opplevelser for kun Kr.8.490,- pr. person!

Nyt noen dager med fantastisk termalvann som er godt for kropp og sjel. Bli kjent med ungarsk vin og mat og oppdag Budapest sammen med en norsktalende guide. Opplev en tradisjonell ungarsk dag på en hestefarm!

Påmeldingsfrits: 01.07.2013.

Antall deltakere: 18-24 personer

PAKKEN INKLUDERER:

 • Flyreiser Oslo/Budapest T/R med SAS
 • Transport til alle organisert programmer med buss
 • 2 netter på 4 stjernes Saliris Resort & SPA hotell i dobbeltrom i Egerszalok, med halvpensjon
 • Fri adgang til spa- og velværeavdelingen med bassenger, sauna og aromakabiner i Egerszalok
 • Sightseeingtur til den historiske byen Eger
 • Vinsmaking i Eger
 • 3 netter på 5 stjernes Intercontinental Budapest hotell i dobbeltrom, med frokost
 • Sightseeing med buss i Budapest
 • Middag på en av verdens fineste kafeer: New York Cafe
 • Tur til en typisk ungarsk farm med heste-show og gulasj koking
 • Eksklusiv båttur på Donau med 4 retters middag
 • Bellanorassistanse

REISEDATO: 10-15. oktober 2013.

FLYREISETID: Oslo-Budapest 10.10.2013. kl. 11:05 (13:25), Budapest-Oslo 15.10.2013. kl. 14:15 (16:35)

PRIS: Kr 8.490,- pr. person i dobbeltrom (enkeltromstillegg: Kr 1.800,- pr. person)

Reis til Ungarn i begynnelsen av oktober når sola fortsatt skinner og været er behagelig, smak på ungarsk vin og typiske smakfulle ungarske retter. Du kan oppdage de lokale gastronomiske hemmeligheter og termalvann som er helt unik i Europa. I løpet av programmet blir du kjent med den historiske gamle byen, Eger som ligger i et av de mest kjent vinområdene i Ungarn, den vakre hovedstaden, Budapest og det  populære heste-showet på en farm – alt med hjelp fra en norsktalende guide.

Eger vinkjeller Saliris-salt
Tanyacsarda-five Budapest-Lenkebro Food-mini

Guiden venter gruppen på flyplassen. Dere reiser sammen til Egerszalok, som blir det første målet på turen. Landsbyen Egerszalok regnes som ”spahovedstaden” i øst-Ungarn og Eger-området.  I tillegg til det termiske vannet og det eneste saltfjellet i Europa er Egerszalók kjent for fin natur og vinområdene som ligger i nærheten. Etter en 2 timers busstur fra flyplassen venter 4 stjernes hotell Saliris Resort & Spa hvor gjestene bor i 3 dager. Hotellets spa- og velværeavdeling gir alle muligheter for avslapping og rekreasjon. Hotellet har 17 inne- og utebassenger, finsk-, russisk- ,bio-, og aromasauna pluss tyrkisk Hammam. Termalvannet er rikt på mineraler. Termalvannets helseeffekt er blitt påvist av kjemiske laboratorier og positiv virkning på mange sykdommer som for eksampel reumatisme.

Saliris-hotel-3 Saliris-bad-4

Den andre dagen besøker vi Eger som ligger 15 km fra hotellet. Eger er en veldig gammel by fra den 10. århundret med mange fine bygninger i barokk stil og en festning fra 13-14. hundretallet. Det finnes også en spektakulær stjernekikkert fra 1776 og en flott domkirke. Den norsktalende guiden viser gjestene rundt i Eger.

Det finnes mer enn 200 vinkjellere i Eger og rundt byen. Dessverre (eller heldigvis) kan vi ikke besøke alle, men vi skal til en av dem for vinsmaking med snaks.

Den neste dagen reiser gjestene til Budapest. Etter innsjekking på Intercontinental Hotell tar vi en 3 timers sightseeingtur med buss hvor guiden viser noen av byens hemmiligheter, historiske bygninger, restauranter og fineste cafeer. Vi besøker en av dem, den klassiske New York Cafe hvor vi spiser middag.

Budapest-cafe-3 Budapest-1-1

Budapest er en av verdens vakreste byer og et av Europas pulserende kultursentre med tallrike historiske, arkitektoniske og gastronomiske attraksjoner. I reisemagasiner og på Internet rangeres Budapest som en av verdens 10 mest populære reisemål. Ca. 2 millioner turister besøker byen hvert år. Byens fascinerende historie har satt sitt preg pro arkitekturen noe som gjør gatene livlige og sjarmerende. Under oppholdet er det obligatorisk å smake på de gode ungarske vinene og det spesielle lokale brennvinet. Det samme gjelder også et besøk på de gammeldagse kafeer og restauranter.

Hvis man er i Ungarn er det veldig populært å overvære i en heste-show. Ungarn er kjent for sine hester og de flinke ”cowboyer” som gjør mange triks. På den 4. dagen besøker vi en tradisjonell farm med typisk ungarsk atmosfære i nærheten av Budapest. Der smaker vi på den lokale frukt snapsen, som heter ”palinka” og har lærer vi å koke gulasj suppe (”gjetersuppe”) som kokes over åpen varme og smaker fantastisk. Mens suppen koker, får vi en ekte hesteoppvisning utført av lokale cowboyer. Vi avslutter oppholdet med en felles lunsj.
Hester palinka

Den siste dagen kan alle oppleve Budapest på egen hånd. Om kvelden blir det en avslutnings middag med en eksklusiv båttur på Donau. Her serveres det en 4-retters middag med levende musikk og lys mens dere kan oppleve et flombelyst Budapest om kvelden.

Budapest-paprika Parlament

I tillegg til dette programmet kan du også velger flere tjenester individuelt fra vår menu, f. eks.:
– BESØK I OPERAEN
– BESØK PÅ SZECHENYI TERMALBAD MED THAI MASSASJE
– SKJØNNHETSPROGRAMMER: frisor, pedikyr, manikyr

Les mer om våre tillegsprogrammer

[signup_btn url=”http://budapest-reiser.no/bestilling-skjema?tilbud=se_bedre_ut_fra_topp_til_ta”]

[nivoslider id=”5819″]