Bellanor Logo
great britain flag

“Budapest er en vakker og utrolig trygg by”

Både Tom Hanks og Harrison Ford er begeistret for Ungarn

Bestill en sykkeltur i Ungarn! Kanskje treffer du en Hollywood-filmstjerne på sykkelveien. Uttrykket: “Pass opp for syklister!” har fått en ny betydning i Ungarn siden Harrison Ford har vært i landet.

Skuespilleren har forelsket seg i Ungarn. Harrison Ford er i Budapest nå og spiller hovedrollen i Blade Runner 2. Når han har litt fritid, tar han en tur på sykkelen sin. Han er veldig folkelig og dukker opp forskjellige steder. Han har allerede besøkt restauranter, en butikk og et sykkelverksted hvor han også laget kaffe.  Bilder på facebook beviser at det er mulig å treffe ham hvor som helst i landet.

Budapest brukes ofte i berømte filmer, både Tom Hanks, Brad Pitt, Angelina Jolie, Gérard Depardieu, Madonna og Antonio Banderas har jobbet her, og alle var fornøyde både med landet og tjenester.

Hvis du er interessert i hvorfor amerikanske produsenter velger Ungarn, må du se landet med dine egne øyne. Vi organiserer også opplevelsesrike sykkelturer både i nærheten av Budapest og rundt Balatonsjøen. En sykkelferie er den beste måten a bli kjent med landet, den ungarske kulturen og kanskje med selveste Harrison Ford.

Balaton-høylandet med Káli-bassenget er et av de fineste naturområdene i Ungarn. Her finnes både landlig romantikk og minner om fortiden. Området kalles ”Ungarns Toskana” som er rikt på geologiske og historiske severdigheter. Den urørte naturen kjegler av utdødde vulkaner, skogene, vindrue- og levendelmarkene og mange gamle bygninger som festninger, middelalder kirker, klostrer og vinkjellere. Høylandet er populært blant syklister pga at selv om Kali-bassenget er kupert, finnes det en sykkelvei ved Balatonsjøen og en riksvei nesten uten trafikk. En sykkeltur ved innsjøen er en uforglemmelig opplevese.

Tom Hanks har også snakket varmt om Ungarn til journalisten, Aniko Navai i Amerika. Filmen Inferno ble laget i Budapest, og Hollywood-sjernen falt pladask for byen.

“Den er en av verdens vakreste byer. Jeg er fra San Francisco, og San Francisco er den vakreste byen, men Budapest er også veldig vakker”,  sier Tom Hanks. “Fjellene på Buda-siden og et flatt terreng på den andre siden med Donauen i midten er fantastisk, spesielt om natta når byen er belyst.” Skuespilleren fortalte også at han følte seg utrolig trygg i Budapest, en følelse som han ikke har hjemme i USA.

Så ta kontakt med oss og se filmstjernenes yndlingsland! Opplev tryggheten og begeistringen som landet vårt kan tilby.

Fyll inn navn og informasjon under - så skreddersyr vi deg et tilpasset, fint tilbud så fort som mulig!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.