Bellanor Logo
great britain flag

Fargerikt musikkliv

Budapest tilbyr deg et veldig mangfoldig musikkliv som foregår på forskjellige fantastiske steder i byen. Det er uavhengig av alder og kjønn fordi alle kan finne bra programmer og konserter for seg selv. Her er noen anbefalinger fra oss:

Operahus

Operaház /Statens Operahus

Det er ett av de vakreste operahusene i verden og ligger på Andrássy avenyen. Den fornemme tilskuerplassen, den enestående akustikken og den mest moderne sceneteknikken tilbyr deg en uforglemmelig musikkopplevelse. Se vårt tilbud til operaelskere her

Mucsarnok-2Müpa / Palasset for Samtidskunst/ Kunstpalasset

Kunstpalasset står ved bredden av Donau. Denne multifunksjonelle kulturinstitusjonen bringer sammen ulike  kunstformer på en unik måte: klassisk-, moderne-, jazz- og worldmusikk, opera, nysirkus, dans, litteratur og film.

NationalgaleriLiszt Ferenc Zeneakadémia / Franz Liszt Musikkakademi
Akademiet er ett av de mest anerkjente musikkakademiene i verden. Ved siden av musikkutdannelse arrangeres her også klassiske konserter for publikum hvor ikke bare de unge talentene men også berømte musikere opptrer.

Budapest Erkel teaterErkel Színház/ Erkel Teater

Det nyoppussede Erkel Teateret er det største teateret i Budapest og det funksjonerer som ”broren” til Statens Operahus. Her finnes det opera- og balettforestillinger som gir mulighet for barn og ungdom til å forstå klassiske musikkstykker.

BasilikaBazilika / St. Stephenkatedralen
Den er Budapests største katedral. Orgelet er det tredje største i Ungarn og har en kjempebra klang. Her arrangerer mange konserter hvor du kan oppleve katedralens fantastisk akustikk
MatthiaakirkeMátyás templom/ Matthiaskirken 
Matthiaskirken ligger i Slottområdet. Herfra åpnes et supert panorama mot Pestsiden. Kirkets neogotiske interiør ble pyntet med fargerike motiver og her kan du glede deg til høre kammermusikk.

RedoutBudai Vigadó / Budaer Vigado / Redoute

 

I nærheten av Kjedebroen ligger Budaer Redoute. Her kan du bli kjent med de ungarske folkevisene og folkedansene. Dessuten finnes det noen utstillinger av tradisjonelle håndverksarbeider.

Donau palastDuna Palota/ Palasset av Donau
I nærheten av Basilika kan du finne dette elegante neobarokke palasset hvor symfoniorkestre spiller musikk av høy kvalitet. Her er det også utstillinger av arbeid fra ungarske håndverkere

Operette teaterBudapesti Operettszínház / Operette Teater

Dette er en del av den såkalte Pester Broadwayen ved den elegante Andrássy avenyen. I Operette Teateret kan du se verdensberømte operetter og populære musikaler. Spesialiteten er at musikalene blir tekstet på engelsk og operettene på tysk slik at utenlandske besøkende også kan forså disse fantastiske sangene.

RAMRAM Colosseum / RAM Colosseum 
Ram Colosseum er Budapest første „opplevelseteater” som inneholder dans, populærmusikk, cirkus, prosa, musikaler og shows. Den verdensberømte ungarske dansegruppen, Experidance, som har blitt valgt inn blant de 10 beste dansegruppene i verden, opptrer her.

SkulpturparkPapp László Sportaréna /  Papp László Sportarena

Det er Budapests største overdekte sportsarena som er oppkalt etter den ungarske olympiske mesteren i boksing, Papp László. Her arrangeres ikke bare idrettskonkurranser, men også berømte nasjonale og internasjonale konserter av forskjellige slag.

A38A38 / (Skip) A38
Dette stedet er interessant fordi det er et skip – A38 – som er forankret ved Petőfi broen. Det er et berømt møtested for ungdom i Budapest. På skipet holdes mange forskjellige konserter både i populærmusikk og i klassisk musikk.

Gödör

Gödör Klub/ Akvarium Klub 

Akvárium Klub – som er på Elisabeth plassen – er det mest kjente møtestedet blant ungdom. Det er veldig stemningsfullt og moderne. Det har en større og en mindre konserthall hvor både utenlandske og lokale sangere og grupper opptrer.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad / Friluftsteater på Margaretøya

Det ligger i Budapests hjerte på den fantastiske Margaretøya ved vanntårnet. Det er det største friluftsteateret i Ungarn hvor operaer, musikaler, populærmusikk, jazz og klassisk musikk spilles. Hele området har en veldig fin og rolig atmosfære