Bellanor Logo
great britain flag

Vintur med druehøsting i Balaton

4 dager/3 netter

Balaton er Europas største ferskvannsinnsjø og ungarernes fremste feriested. Dens popularitet skyldes det behagelige klimaet, variert og vakker  naturen rundt innsjøen og mange spennende attraksjoner og programmer.
Vår vintur går til Balatons høylandsregion, der pittoreske vingårder produsere et utvalg av gode viner. Regionen fra Sümeg til Káli bassenget, er geografisk fragmentert og dette mangfoldet gjør at det produseres forskjellige  vinstiler.
Her finnes en rekke små, familieeide vinprodusenter. Deres filosofi er å produsere små mengder, men unike kvalitetsviner.
I september og oktober har gjestene en sjanse til å nyte høsttakkefesten, hvor de ikke bare kan smake viner, men også kan ta del i høstingen, plukking, pressing  og endelig smake på frisk druesaft.
I løpet av turen blir gjestene kjent med de beste vinkjellerne, kan smake på de beste vinene og få masse informasjon fra sommelierene. Samtidig får de også smake på lokale matretter. Gruppen har god tid mellom vinsmakingene til å slappe av og oppdage noen kulturattraksjoner rundt Balaton.

 

 Programplan:

kali11. dag:
Etter ankomst til Budapest flyplass, drar gruppen direkte til Balaton området med buss sammen med en norsktalende guide. Oppholdet starter noen kilometer fra Balaton, i høylandet, i Káli Basin, på den grønne, rolig siden av sjøen. Det er et romantisk område, ofte omtalt som “Ungarns Toscana”. Her finnes flere koselige herskapshus og vingårder som kan være en perfekt base for et avslappende opphold. Den første kvelden spiser gruppen en 4 retters gourmet middag på hotellets restaurant.
IMG_14682. dag:
Andre dagen deltar gruppen i innhøsting, hvor alle må jobbe litt. Etter arbeidsøkta, vil det bli vinsmaking med en lett lunsj.På ettermiddagen fortsetter turen til Szigliget festning som er et spesielt monument ved Balaton. Festningen er fra det 13. århundre og står på en vulkansk søyle med en fantastisk utsikt mot innsjøen. Om kvelden spiser gruppen vin-middag i en romantisk restaurant ved siden av hotellet. Dette er en ordentlig wow-opplevelse. Alt passer godt sammen: det landsbyinspirerte romantisk miliøet, smaken av rettene og vinene pluss servicen.

Tihany3. dag:
Den tredje dagen gjøres en behagelig utflukt til Tihany, en pittoresk landsby like ved innsjøen. Tihany har en 1000 år gammel bosetting, der blant annet det fine klosteret ble grunnlagt i 1055. Fra munkeklosteret åpner det seg en utrolig panorama mot innsjøen. Gruppen kan utforske landsbyen med sine sjarmerende butikker med typiske ungarske håndverksprodukter. Gruppen tar lunsj på egen hånd.

 

IMG_1368Etter å ha blitt kjent med Balatonregionen og ungarsk vinkultur, reiser gruppen tilbake til Budapest. Her bor de på et 4-stjernes hotell ved Donau og får en liten smak av byen. Turen slutter med en felles båttur og en 4 retters middag den siste kvelden på Donau.

4. dag: Den fjerde dagen er det hjemreise

 

Dersom gruppen foretrekker å bo ved sjøen, kan vi også tilby overnatting i et hyggelig, 4-stjerners hotell, rett ved stranden, i Balatonfüred. Füred er den største og mest levende byen rundt innsjøen.

Den beskrevne turen er et eksempel. Disse turene kan skreddersys med tanke på lengde og innehold, alt etter gruppens ønsker.

Eksampelprisen for 4-dagers programmet er fra € 680,-pr. person i dobbeltrom. Prisen er avhengig av program, antall deltakere og sesong. Denne turen blir organisert med minimum 8 deltakere.

Vi gjør oppmerksom på at flyreisen ikke er inkludert i våre priser. Slik som situasjonen er i dag, er det lettest og billigst at den enkelte bestiller sin flyreise direkte hos flyselskapene. Det finnes billetter hos f. eks. Norwegian, SAS, KLM og Lufthansa .

Be om tilbud nå!