Bellanor Logo
great britain flag

Kontinentets beste kokk jobber i Budapest

Viste du at vinneren av Bocuse d’Or Europe 2016 er ungarsk? Kokken, Széll Tamás tok gull i kokke-EM.

Det ungarske kjøkkenet er verdensberømt, og de fleste vet at maten er deilig, men tradisjonelt sett tung og sterk. Mange har hørt om de mest kjente rettene, for eksempel om gulasjsuppe, kålruletter, and med rødkål, fylt paprika eller fiskegryte med malle. Noen har også prøvd langos, en spesiell deig som blir bakt i olje. De som har besøkt landet, husker godt lukten av Kürtöskalács, en søt fristelse som blir bakt på markeder og kjøpt av gateselgere eller de flotte, deilige kakene på byens konditorier.

Men kjøkkenet i Ungarn er mangesidig nå til dags, og i det siste har vi fått noen veldig fine gourmetrestauranter her i landet. Et bevis på at vi har veldig talentfulle, kvalifiserte kokker er at Széll Tamás fikk gull i kokke-EM. Han skal delta i VM i Lyon i 2017 sammen med sin norsk kollega, Christopher W. Davidsen som tok sølv i EM. Men han er ikke den eneste talentfulle kokken i hovedstaden, og i Ungarn kan man spise gourmet-mat flere steder til en gunstig pris.

Før jul er det mulig å smake på de typiske, ungarske julerettene, og mange restauranter tilbyr Ungarns julespesialiteter: fiskesuppe, karpe bakt i ovnen eller hurka som er en krydret pølse laget av svinekjøtt. Men noen restauranter tilbyr også internasjonale gourmetretter hvor kokkene kan virkeliggjøre drømmene sine innen matlaging.

Ungarerne er ekstra glade i søtsaker, og i desember blir det solgt uendelig antall kaker både på gata og på konditorier. Pepperkakene og den tradisjonelle, ungarske julekaken: beigli (fylt enten med valnøtter eller valmuefrø) er de mest etterspurte kakene i adventstida.

Noen tror at strudel kommer fra Tyskland, men det stemmer ikke helt. Her i Ungarn har vi spist strudel i århundrer, og den er kanskje den mest populære kaken i Ungarn. På et konditori i nærheten av Basilikaen kan man smake på 2 av 14 forskjellige deilige hjemmelagde strudler med fyll av epler, plommer, valmuefrø, valnøtt, cottage chees, brasert kål, eller noen med uvanlig fyll som kylling, gåselever eller laks. I tillegg til dette får man muligheten på konditoriet til å lære om hemmelighetene ved tradisjonell strudelbaking.

Så ønsker du å oppleve noe nytt i adventstida? Vil du rusle rundt med kollegaene eller vennene dine i en fantastisk, historisk by med mange koselige julemarkeder i førjulstiden? Kontakt oss og legg årets julebord til Budapest, og la deg fascinere av Budapests restauranter!

Fyll inn navn og informasjon under - så skreddersyr vi deg et tilpasset, fint tilbud så fort som mulig!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.