Bellanor Logo
great britain flag

Vintur til Ungarn

Hei alle som er glade i god vin!

Har dere planer om å reise på en vintur til utlandet? Da foreslår vi at dere velger en skreddersydd tur til vinlandet Ungarn.  Dessverre er ikke Ungarn så godt kjent som vinland enda, men ut fra tradisjon/kultur og ikke minst klima/jordsmonn påstår vi at Ungarn er et av Europas beste vinland – om ikke det beste…

Vi tilbur 4 fantastiske vinturer og i tillegg til dette skreddersyr vi turer for klubber eller grupper ut fra hva som er av interesse. Les mer om turene her:
Vårt kuleste tilbud hele året: Vinhelg i Budapest
Vintur til den beste ungarske vinområdene: Villány og Szekszárd
Vin, kultur og spa – vintur til Eger
Vintur med druehøsting i Balaton

Vinturer til utlandet kan jo iblant bli en nokså dyr affære, men Ungarn har fortsatt et behagelig lavt prisnivå for nordmenn.

Hvis dere ønsker hjelp til å organisere en flott vintur til Ungarn, be om tilbud, så kontakter vi dere for nærmere planlegging. Tiden går fort, så hvis dere ønsker å reise i år, må dere skynde dere.

Be om tilbud nå!

Ungarn – Et av Europas beste vinland?

Ungarn har en meget lang tradisjon som vinland. Allerede for 2000 år siden oppdaget romerne at den lokale vinen de fant i Pannonia (Ungarn) var fullt på høyde med deres egen vin og viner fra andre europeiske land. Det har vært organisert vindyrking i Ungarn i minst 400 år.
Ungarn har et utpreget kontinentalt klima med kald, kort vinter og varm sommer. Som­mermånedene er regnfattige og jordsmonnet er velegnet for dyrking av druer. Produk­sjonen er stadig økende og en ny generasjon vinprodusenter har jobbet målbevisst med å forbedre kvaliteten. Dette gjenspeiles i dagens ungarske viner. Ungarn tilbyr prisgunstige kvalitetsviner i en rekke prisklasser og stiler. Her finner du viner laget på mindre kjente, lokale druer i tillegg til de internasjonale sortene og du finner flotte matviner som dekker de fleste behov, fra viner som passer til enkle hverdagsretter til viner som utfyller elegant restaurantmat.
Ungarn er et relativt lite vinland, men har stor variasjon i vinstilen. Fra lette og florale til rike og mineralske hvitviner. Fra fruktige og runde til krydrete, intense og kraftige rødviner. I tillegg til halvtørre viner, søte viner og viner laget på sent høstede eller botrytiserte druer.
Så langt har disse siste, fra Tokaj, vært de mest kjente i Norge , men det finnes så mye mer. I en artikkel i Apfeitif fra 7. juni 2012 har Ann J. Samuelsen skrevet en meget god artikkel om noen spesielle vinmakere i ulike distrikter. Denne artikkelen anbefales.
Ungarn deles inn i seks store vinregioner. Disse deles igjen inn i 22 mindre vinområder der de mest kjente er Tokaj, Eger, Badacsony, Somló, Villány og Szekszárd. I noen av distriktene produseres bare hvite og roseviner, mens andre har rødvin som spesialitet. Noen distrikter produserer alle typer. Vinmonopolet har etter hvert også kommet med mer informasjon om Ungarske viner.

Dessverre kan dere ikke besøke alle vinområdene i Ungran og smake alle gode vinene på en tur, men vi hjelper å skreddersy et tilpasset, fint program for dere!