Bellanor Logo
great britain flag

Ny istid i Ungarn

Når noen nevner Budapest,  tenker man først og fremst på vakre bygninger, grønne områder, monumentale skulpturer eller romantiske restauranter. Men Budapest har mye mer å tilby, det finnes for eksempel hundrevis av konditorier i byen hvor man kan kjøpe hjemmelaget is. I denne artikkelen vil vi introdusere tre unike isbarer. 

Gelarto Rosa

Is Budapest
Eieren av Gelarto Rosa, Nikolett Szökrön studerte i Italia, og der lærte hun alt om islaging. Da hun kom hjem til Ungarn, åpnet hun et lite konditori i Budapest. Nå eier hun tre isbarer ved siden av Basilikaen (Szent István tér 3., Sas utca 11., og Hercegprímás u 3.)  Isen blir laget i konditoriet etter italienske oppskrifter og tradisjoner, og de bruker bare de beste ingrediensene som er ferske, uten konserveringsmidler eller fargestoffer, og ingrediensene er ofte importert fra Italia. Isbarene er veldig koselige, interiøret er italiensk, men det mest tiltalende er at isene former roser. I gourmetbistroen (Hercegprímás gate) tilbyr de også salt is som de serverer med småretter, for eksempel laksis med salat eller parmesanis med linse. Om vinteren selger konditoriet kaker og vafler.

Lavendel isbar

Is BudapestLavendel isbarene er også veldig populære i hovedstaden, man kan finne dem flere steder i sentrum. ( For eksempel: Erzsébet tér 4., Vámházkörút 6.)  De har stort utvalg, og bortsett fra de tradisjonelle istypene selger de også uvanlige, spesielle typer som sitron eller sjokolade med lavendel, camembert ost, rødvin, gorgonzola eller jordbær med mynte. De har også melkefrie, sukkerfrie eller glutenfrie produkter. I Lavendel har man følelsen av å være på en ekte isbar.

Fragola 

Fragola BudapestMen vi må ikke glemme Fragola isbarene som også liker å eksperimentere med nye smaker. Konditoriene har også stort utvalg for dem som ikke kan spise melk, sukker eller gluten. I Károly körút 3/A får man god kvalitet og service til en rimelig pris. Det er så fint å stoppe foran Fragola isdiskene, sette seg ned på en benk etter en lang spasertur i byen og beundre de historiske bygningene med en is i hånda.

Så kom til Budapest og nyt den solrike høsten og den nye, revulosjonære istiden! Kontakt oss nå !