Bellanor Logo
great britain flag

Museer i Budapest

Museum-of-Fine-ArtsSzépművészeti Múzeum / Kunstmuseet
På Helteplassen i nærheten av Byparken ligger Kunstmuseet hvor det finnes en svært omfattende samling av malerier – f. eks.: fransk, italiensk, nederlandsk-, gamle og moderne skulpturer og – egyptiske, greske og romerske – kunstgjenstander. Det har et enestående bildegalleri av spansk kunst som er det største i verden etter Spanien.

Mucsarnok-2Műcsarnok / Kunsthallen
På Helteplassen mot Kunstmuseet ligger Ungarns største utstillingshall for bildende samtidskunst. Museets mål er å presentere nasjonale og internasjonale trender i moderne kunst. Kunsthallen har ikke permanent utstilling, men her blir organisert midlertidige utstillinger.
NationalgaleriNemzeti Galéria/ Det Ungarske Nasjonalgalleriet
Hvis du er interessert i ungarske kunst, søk opp Galleriet som ligger på Slottshøyden i en historisk bygning på Buda Slott. Galleriet presenterer utviklingen av ungarske bildende kunst fra middelalderen fram til i dag. De gotiske treskulpturene og de sengotiske polyptychene er spesielt verdifulle. Maleriene av de største og mest berømte ungarske malerne fra 19-20 årshundre blir også utstilt her.
Budapest Historiske MuseumBudapesti Történeti Múzeum / Budapest Historiske Museum
Museet ligger i en historisk bygning på Buda Slott ved siden av Det Ungarske Nasjonalgalleriet. Her kan sees de utgravde funnene av det forhenværende Kongelige Slottet fra middelalderen. Museets mest verdifulle skatter er de gotiske skulpturene fra 1430-40 årene.
Ludwig museumLudwig Múzeum / Ludwig Museet 
Det ligger i Palasset for Samtidskunst/Kunstpalasset ved bredden av Donau. Fra her åpnes et fint panorama mot Budasiden. Det ble stiftet i 1989 og navnet på museet kommer fra Irene og Peter Ludwig som var grunnleggerne. Her kan du finne nasjonal og internasjonal samtidskunst fra 1960.
NasjonalmuseumNemzeti Múzeum / Nasjonalmuseet
Hvis du vil bli kjent med ungarsk historie, hjelper Nasjonalmuseet deg. Det er en av de vakreste klassiske bygningene i Budapest. I et spesielt rom kan du se den ungarske kroningskappen som stammer fra 1031.
Etnografiske museetNéprajzi Múzeum / Det etnografiske museet
Museet ligger på Kossuth plassen mot Parlament. Det presenterer den tradisjonelle ungarske kulturen: folkekultur og folkekunst fra oldetiden til våre dager. Dessuten finnes det samlinger fra andre nasjoners kultur – fra Afrika, Asia, Australia, Amerika.
KunstindustrimuseetIparművészeti Múzeum/ Kunstindustrimuseet
Kunstindustrimuseet er det tredje av denne typen i Europa. Det er et typisk eksempel på den ungarske jugendstilen som bygget på planer til Ödön Lechner og Gyula Pártos. Museet tilbyr en rik samling om kunstindustrielle verk og manufakturer.
Huset av Den Ungarske Jugendstilen-2Magyar Szecesszió Háza/ Huset av Den Ungarske Jugendstilen
Dette fantastiske museet gir deg et innblikk i borgelig livstil i fredstid i Budapest. Det finnes virkelighetstroe møbler, malerier og bruksting fra begynnelsen av 1900 årene. Dessuten blir du kjent med datidens ungarske kunstnere og en kafé venter også på deg.
Fryktens husTerror Háza/ House of Terror/Fryktens hus
Museet ligger på Andrássy avenyen. Det presenterer de to diktatoriske systemene – fascistiske og kommunistiske – i Ungarn. Dette huset er ikke bare et museet, men også et minne over mennesker som ble fengslet og drept på en forferdelig måte i disse periodene.
SkulpturparkMementó szoborpark / Skulpturpark
På vestkanten av byen ligger denne parken hvor det blir utstilt kommunistiske statuer – f. eks.: Lenin, Stalin – som ble fjernet fra Budapests gater etter det politiske systemskiftet i 1989. Ved inngang kan du prøve ut den typiske østtyske folkebilen: Trabant.