Bellanor Logo
great britain flag

Folkedans programmer i Budapest

Liker du folkedans? Vil du helst være tilskuer eller liker du å delta selv? Budapest har gode programmer å tilby til begge. Det er ikke mange land ved siden av Ungarn som har så høyt artistisk nivå på sin folkedans!

FOR DE SOM ØNSKER Å PRØVE DANSINGEN SELV:

Fellesdansen er et viktig element i folketradisjonen, nært knyttet til milepeler i det menneskelige liv, (navnedager, bryllup etc.) merkedager i løpet av året (karneval, Påske, Jul etc.) eller knyttet til arbeidet (sauemerking om våren, innhøsting, vinproduksjon etc.) Det Karpatiske området har unike, rike og varierende folkloreskatter. Heldigvis har folk i vår region bevart og bruker fortsatt mesteparten av landsbytradisjonene i sin orginale form.
Disse tradisjonene er tilgjengelige også for urbane mennersker på de såkalte „Dansehusene” i Budapest. Denne dansehusbevegelsen har mer enn 40 års tradisjon i Budapest. Det er flere steder hvor danseelskere kan møtes, uavhengig av alder, kvalifikasjoner eller tidligere erfaring. Her hjelper profesjonelle danselærere til med å praktisere en rekke folkedanser til levende musikk. Det kan trenes individuelt, som par eller i ringdans. Dette programmet er morsomt både for nybegynnere og erfarne dansere.

FOR DE SOM ØNSKER Å SE PÅ FOLKEDANSOPPVISNINGER:

Det er flere grupper som regelmessig opptrer for danseelskere. Deres mål er å demonstrere skjønnheten, kraften og variasjonene i folkedans. Orkestrene opptrer vanligvis med 10-12 dansere og med det samme antall musikere. Koriografien er basert på autentiske folkedanser. Noen av dem ble funnet i isolerte landsbyer for hundrevis av år siden. Gjennom de spektakulære danseoppvisningene kan du få et bredt inntrykk av musikken, dansen og kostymene fra Ungarn og andre områder hvor folk med ungarsk opprinnelse bor. The Hungarian State Folk Ensemble, the Danube Folk Ensemble og Hungaria Folk Ensemble & Orchestra er 3 av de beste profesjonelle ungarske emsembler med lengst tradisjon i Ungarn. De opptrer regelmessig på Danube Palace og Budai Vigadó.

Programmene starter kl. 20.00. Prisen er ca. Kr. 180,- pr. person.

Be om tilbud nå!