Bellanor Logo
great britain flag

Vinsmaking i Budapest

Bli kjent med noen av verdens beste viner fra Ungarn!

Vinsmaking kan være et av høydepunktene under ditt opphold i Ungarn. Vinsmaking har vært en av de mest populære programmene blant turistene i Ungarn i mange år. Dette er ikke bare vinsmaking, men gir også en mer komplett opplevelse: Dere blir kjent med de ungarske vinene, vinområdene/vinprodusentene og dere får masse nyttige informasjoner fra kjellermesterne/sommelierer. Og ikke det minst, dere kan smaker gode viner og slappe av.

Vinsmaking- og vingårdbesøksforslag:

Ungarn har 22 vindistrikter. I dag er det ikke bare den populær Tokaji dessertvin som er kjent i verden. De Ungarske druerbøndene vinner flere og flere internasjonale priser for sine viner. Bl.a ble Sauska 2009 Cuvee rødvin vinneren i sin kategorien fra Decanter World Wine Awards i London. I Bryssel (2010) på „Monde Selecion International” fikk 21 ungarske viner medaljer. På „Challenge International du Vin” i Bordeaux har ungarske rødviner vunnet hvert år i senere tid.
Dessverre kan dere ikke besøke alle vinområd i Ungarn og smake alle vinene på en tur, men vi har laget noen forslag til vinsmakingsprogrammer:

VINSMAKING MED 4 GODE KVALITETSVINER I ET HYGGELIG LOKAL I BUDAPEST

vinsmaking i BudapestDette programmet holdes i sentrum, i et veldig koselig lokale. På dette populære stedet tilbys produkter fra de beste ungarske vinområdene. I løpet av programmet får du smake på 4 forskjellige gode viner og du får ungarsk tilbehør og ikke det minst blir du kjent med ungarske viner, vinlokaler, produsenter og vinkultur. Lokalet har i tillegg en rekke smakfulle lokale fruktbrenneviner, som heter ”Palinka”. Programmet kan være en god start på et skikkelig nattprogram, men kan også gjennomføres på dagtid. Pris: € 26,- pr.person.

Det er også mulig å ha en „vinmiddag” . Eksperter har satt sammen en 4-5 retters middag med veldig gode kvalitetsviner som passer til matrettene. Pris: fra € 53,- pr.person (avhengig av menuvalg)

Be om tilbud nå!

VINGÅRDBESØK – EN FANTASTISK OPPLEVELSER FOR SMÅ OG STØRRE GRUPPER

vinsmaking

Flere og flere nordmenn har opplevd en fantastisk tur til en ungarsk vingård i nærheten av Budapest. Turen begynner med et besøk i vinkjelleren hvor du får en en god orientering om vinproduksjonen på gården og i regionen. Prøv 6 kvalitetsviner med hjemmelaget ungarske snaks eller nyt en smakfull lunsj/middag.  Be om pristilbud!

Be om tilbud nå!

VINSMAKING OG VINMUSEUM BESØK I SZENTENDRE

Bellanor tilbyr en flott tur til den sjarmerende kunstbyen, Szentendre hvor dere kan besøke det Nasjonale Vinmuseet. Med hjelp fra en kjellermaster/sommeliere kan dere smake de beste ungarske vinene med snaks. Etter turen i den ungarske vinhistorien kan dere få en fantastisk lunsj/middag på restauranten over vinmuseet og fortsatte å drikke vin. Byen i seg selv er verdt et besøk, ikke langt fra Budapest, men langt unna storbyens mas. Vinsmakingen i en gammel vinkjeller med en avsluttende ungarsk middag setter punktum for en fin opplevelse. Be om pristilbud!

Be om tilbud nå!