Bellanor Logo
great britain flag
  • Street-food

Streetfood opplevelser i Budapest

Den nye mattrenden er på frammarsj i Ungarn

Turistene forbinder først og fremst ungarsk kjøkken med sterk, kydret mat, fete kjøttretter, søte kaker og sigøynermusikk på en gammel, stemningsfull restaurant hvor ungarerne sitter i timevis til sent på kvelden og tyller i seg store mengder vin mens de synger triste folkesanger. Men sannheten er at matvanene har endret seg i Ungarn i løpet av de siste tiårene, og ungarerne foretrekker ofte enkel, lettvint, rask mat og sunne retter, og Budapest er byen hvor man finner stilige streetfood matboder på hvert hjørne.

På Pestsiden kryr det av små restauranter og matboder i sentrum, og det er nesten ikke mulig å nevne et land som ikke er representert på disse spisestedene. De mest populære kjøkkenene er selvfølgelig de asiatiske og mediteranske, og mange restauranter har spesialisert seg på supper fordi ungarerne setter stor pris på dem.

Det mest kjente streedfood stedet er på Belvarosi markedet i Holdgata hvor vinneren av Bocuse d’Or Europe 2016, Széll Tamás åpnet en liten restaurant i februar. Den talentfulle kokken ønsket å starte et enkelt spisested som serverer både tradisjonell, ungarsk mat og internasjonale gourmetretter til en gunstig pris. Markedet ligger i nærheten av Parlamentet og Basilikaen, og det har flere streedfood matboder som anbefales til turister som vil oppleve noe nytt. Her kan man bestille sjeldne, ungarske eller spennende, internasjonale matretter, og i våre dager er det kanskje mest typisk i hovedstaden å spise lunsj på et lite spisested i hverdagen hvor serveringen er kjapp, men også plettfri.

Så ta kontakt med oss og la deg fascinere av Budapests streedfood steder!

Fyll inn navn og informasjon under - så skreddersyr vi deg et tilpasset, fint tilbud så fort som mulig!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.