Bellanor Logo
great britain flag

Opplevelser i Budapest

Budapest er mer enn forventet !

“Paradiset for spa”, “Donaus Dronning”, “Østens Paris” – Budapest har mange rosende kallenavn. En ting er imidlertid sikkert, byen er definitivt en av de mest spennende i verden.

Hva er hovedgrunnene til at millioner av mennesker besøker Ungarns hovedstad hver år og til at byen ofte er vurdert blant topp 10 destinasjoner av ledende reiseportaler?

I følge Lonely Planet fikk Budapest sin plass blant de 10 best europeiske destinasjoner i 2013. Lonely Planet er ikke alene om denne vurderingen. CN Traveller og andre reisemedia kom til samme resultat. Men hva kan byens hemmiligheter være?

Først og fremst er byen vakker. I tillegg til dette er det billig, men samtidig tilbys tjenester av god kvalitet. Og ikke minst er klimaet veldig behagelig. Du kommer  ikke til å kjede deg og du kommer til å få mange opplevelser.

Du kan komme til Budapest når du vill! Du finner alltid fantastiske programmer, uansett årstider.

Hvis du gjerne vil komme om våren, behøver du ikke vente helt til mai. Her begynner våren allerede i mars og vi  kan pakke ned vinterjakkene/kåpene. I mai kan du kjøle deg med en iskaffe eller en skummende øl etter en fin spasertur. Om våren venter populære musikkfestivaler på interesserte for en tredjedel av vest-europeiske priser.

Gå til det nyoppussede Musikkakademiet og bli bortskemt av akustikken og den vakre bygningen. Du kan ta en spasertur i byen og du kan oppdage Budapest hemmeligheter. Her finnes blant annet Europas nest største Parlamentsbygningen, den største synagogen, det nest største kurbadet, det vakreste kafehuset, New York Cafe og ikke minst finner du Andrassy avenyen som står på listen over verdens fineste avenyer.

Om sommeren kan du ta en hyggelig middag i sentrum, på Slottområdet eller i en båt på Donau. Etter maten kan du gå til gamlebyen, besøke en ruinpub eller en „gardenbar”. Dette er helt unik, det finnes ikke i andre byer i Europa. Dette er en skikkelig retrofølelse!

Høsten er tiden for spa-opplevelser og vinsmakinger. På dagtid kan du besøk en dag-spa salong eller et kurbad, fylle opp batteriene før vinteren, bestille en massasje eller en fiskpedikyr. Om kvelden kan du sittte på en vinbarmed venner eller gå til en vinkjeller og smake på alle prisbelønnede ungarske viner. Du blir ikke skuffet.

Hvis du reiser hit om vinteren, kan du besøke julemarkedet som ble valgt til en av de 10 beste juleattraksjoner i Europa. Den julepyntet byen er veldig koselig, du finner masse julehåndverk og tradisjonelle matvarer. Hvis du er lei av shopping, sett deg på et klasisk kafehus og bestill en kaffe og en kake . Her får du ikke kaffen din i papir/plastkrus! Kelneren serverer deg i ordentlige kaffekopper. Budapest har mange koselige og hyggelige kafeer og conditorier.

Fyll inn navn og informasjon under - så skreddersyr vi deg et tilpasset, fint tilbud så fort som mulig!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.