Bellanor Logo
great britain flag

Vin, kultur og spa

Vintur til Eger, Ungarns barokke perle

4 dager/3 netter

Denne turen går til Eger i Øst-Ungarn som er hjemlandet til den velkjente rødvinen “Okseblod” eller Egri Bikavér som den heter på ungarsk. I tillegg til å smake på de beste lokale viner vil du også ha mulighet for litt kulturell underholdning og avslapning i det berømte ungarske termalvannet.
Eger er en by med mer enn 1000 års historie og området rundt er en berømt vinregion med mer enn 200 vinkjellere. Området rundt Eger ble den mest vellykkede ungarske vinregionen i 2013 som i en av verdens mest prestisjefylte vinkonkurranser i Bordeaux, Frankrike vant 18 forskjellige medaljer.
Tidligere var denne vinregionen mest kjent for sine røde viner, spesielt Okseblod, men i dag produseres det en mengde andre kvalitetsviner basert på hele 45 forskjellige druetyper. Ved siden av smakfulle viner, rangeres Eger også i den øverste klassen når det gjelder termalbad i Ungarn. Byen har også et ekte tyrkisk bad med seks bassenger og en rekke velværemuligheter.

 

 Programplan:

lobbyGruppen vil bli ledsaget av en norsk talende guide under hele programmet. Etter transporten fra Budapest flyplass, vil gruppen bli innkvartert i et fint, 4-stjerners hotell i sentrum av Eger. Hotellet tilbyr en moderne og rolig atmosfære og har sin egen termal og spa-avdeling, med 3 innendørs svømmebassenger og en utendørs jacuzzi. Hotellets gjester får gratis adgang til et av de vakreste og mest populære kurbad i byen. Gruppen vil ha fin middag med tilhørende viner i en 500 år gammel vinkjeller hvor også verdens første Okseblod museum ligger. Dette familieeide stedet blander kvalitetsunderholdning med et høyt nivå av gastonomiske og vin opplevelser.
EgerDen andre dagen viser den norsktalende guiden gjestene rundt i Eger. Eger er en veldig gammel by av fra det 10. århundret med mange fine bygninger i barokk stil og en festening fra 13-14. hundretallet. Her finnes også en spektakulær stjernekikkert fra 1776, Minareten, som er det eldste tyrkiske monumentet i østeuropa. I Eger er det også en flott domkirke.Denne særegne byen har også en annen sjeldenhet, den såkalte Camera Obscura (mørkt kammer, periskop), som egentlig er et stort kamera. Det kan projisere levende panoramabilder av Eger til et bord midt i et mørkt rom. Dette er veldig interessant!
restaurant EgerEtter byturen får gruppen en smakfull lunsj i en koselig restaurant i sentrum av byen. Om ettermiddagen kan gruppen slappe av og kose seg med spa eller shopping.

NoszvajI løpet av kvelden besøker gruppen en familieeid vinkjeller i den nærliggende landsbyen, Noszvaj. Familien har drevet sin forretning i mer enn 30 år og de har flere ganger vunnet konkurransen som beste vingård og beste vinmaker i Ungarn. Her kan du smake på de vinene de er mest stolt av, sammen med hjemmelagde delikatesser fra kjøkkenet.

Etter et rikholdig program i Eger, reiser gruppen til Budapest den tredje dagen. Her skal de bo i et hyggelig 4-stjerners hotell i sentrum. For å få en smak av hovedstaden, tilbyr vi en to timers busstur med lokal guide gjennom de fineste delene av byen. Etter sightseeingen har gruppen en fri ettermiddag til shopping eller kanskje et besøk på et av de berømte termalbadene i byen. Vinturen avsluttes med et behagelig kveldsprogram: en eksklusiv båttur på Donau med et glass champagne og en fire-retters middag.

Dette vinturprogrammet er et eksempel. Turen kan skreddersys i henhold til hva gruppen ønsker.

Eksampelprisen for 4-dagers programmet er fra € 560,-pr. person i dobbeltrom. Prisen er avhengig av program, antall deltakere og sesong. Denne turen blir organisert med minimum 8 deltakere.

Vi gjør oppmerksom på at flyreisen ikke er inkludert i våre priser. Slik som situasjonen er i dag, er det lettest og billigst at den enkelte bestiller sin flyreise direkte hos flyselskapene. Det finnes billetter hos f. eks. Norwegian, SAS, KLM og Lufthansa .

Be om tilbud nå!