Bellanor Logo
great britain flag

Vintur til de beste ungarske vinområdene

Denne turen går til Ungarns to beste vindistrikt, spesielt for rødvin, Villány og Szekszárd.

I tillegg til å smake på de fineste vinene, tilbyr programmet også en innsikt i og en smak av det ungarske gourmetkjøkkenet.

Szekszárd-Villány

Szekszard-Villany

Villány er en av Ungarns mest karakteristiske vinregioner som har oppnådd sin prestisje gjennom lange tradisjoner som vinprodusent av virkelig gode viner. De lokale vinprodusentene vinner regelmessig internasjonale priser på forskjellige vinkonkurranser. Så langt har vinmakere fra Villány blitt æret 6 ganger med tittelen “Winemaker/Winery of the Year” i Ungarn.
Territoriet Szekszárd er en dynamisk vinregion i utvikling. Det er blitt investert mye i nye vingårder/produsenter i de senere årene, noe som har resultert i viner som kan konkurrere internasjonalt. I dag er viner fra Szekszárd verdige konkurrenter til de berømte ungarske vinene fra Tokaj.
De to nevnte vinregionene, Villány og Szekszárd, har vunnet flere medaljer i april i år enn noen gang tidligere på den internasjonale prestisjekonkurransen „The Challenge du Vin Bordeaux”. På denne turen er det mulig å smake på noen av disse vinene.

Program:

Gruppen vil være sammen med en norsktalende guide gjennom hele programmet og vinsmakingene vil bli ledet av profesjonelle sommelierer. Det vil bli besøk i tradisjonelle vinkjellere og også et besøk på en hypermoderne datastyrt produksjon. Deltakerne kan studere produksjonsprosessen fra innhøsting til tapping på flasker.

Dag 1.
Etter ankomst til Budapest flyplass, vil gruppen reise til Villány området (ca. 2,5 timers busstur). Innlosjeringen blir på et 4-stjerners hotell som ligger ved de berømte vinkjellerne. Det har koselige komfortable rom, en gourmetrestaurant og en velværeavdeling. Om kvelden blir det et kort besøk hos den anerkjente vinmakeren, Attila Gere og med en påfølgende syv-retters gourmet- og vinmiddag.

Hotel-Villany-2

Dag 2.

Den andre dagen blir det en behagelig tur til Siklós hvor gjestene besøker et slott fra middelalderen som er bygget i det 13. århundre. Spaserturen blir etterfulgt av en lunsj på en koselige restaurant, som tilbyr tradisjonell ungarsk mat.
Etter lunsj blir det et besøk og vinsmaking på en av de ledende vingårdene i regionen. Mange av de  sjarmerende vingårdene rundt Villany ligger i åssiden, omgitt av vinstokker. Her blir det smaking på et utvalg av premium viner. Avhengig av været, vil det her bli anledning til å studere de ulike stadiene i vinproduksjonen.
Dagen avsluttes med en fantastisk vinmiddag, konbinert med et besøk hos en annen kjent vinprodusenten Sauska. Området har mange vinprodusenter som har fått flere internasjonale titeler: f. eks. Sauska vinprodusenten oppnådde en enestående suksess i vinverdens mest prestisjefylte konkurranse, The Decanter World Wine Awards in London. Deres vin, Cuvee 2009 vant prisen „Best in Show Red Bordeaux Varietal Over £ 15” og slo dermed viner fra Frankrike, Italia, Chile og Argentina i 2013.
En annen vinprodusent, Vylyan Winery vant “Best National Producer of the Year 2012 – Ungarn” på Wiens internasjonale konkurranse i Østerrike.

Vylya-Sauska

Dag 3.

Den tredje dagen fortsetter turen til Szekszárd. Dette distriktet er berømt, i hovedsak for sine røde viner, selv om de i den senere tid også produseres populære roséviner. Den mest brukte druetypen her er “Kadarka”, som har gitt regionen det gode vinryktet, men f.eks. Cabernet Sauvignon 2009 fra en av Szekszards vinprodusenter, vant i år en gullmedalje i „The Challenge du Vin Bordeaux”.
Om morgenen besøker gruppen 2 vinkjellere her. En av dem er en familieeid vingård som ligger på toppen av en høyde med en fantastisk utsikt over Szekszárd. Denne vingården er anerkjent som en av de beste i området og her vil det også bli tilbudt smaking på et utvalg av premium viner. Kuriositeten til dette vinområdet er det underjordiske vintemplet med hvelvet tak som kalles “Vinens helligdom”.
Det andre besøket blir i en av de fineste vinkjellerne med en fantastiske arkitektur. Oppholdet i Szekszard blir avsluttet med en 2 retters middag.

Heimann-2

Etter lunsj reiser gruppen til Budapest. Innkvarteringen blir på et 4-sjerners hotell i sentrum. Den ungarske vinturen kan avsluttes med en farvel-middag i en av hovedstadens beste restauranter i sentrum. Der bestiller alle a’la carte meny etter eget ønske. Hvis det er interesse for det, kan kvelden kan avsluttes med en kikk på Budapests fargerike uteliv.

Dag 4.

Den fjerde dagen reiser gruppen hjem.

Den beskrevne turen er et eksempel. Vinturen kan skreddersys med henhold til lengde og program avhengig av gruppens ønsker.

Eksampelprisen for 4-dagers programmet er fra € 650,-pr. person i dobbeltrom. Prisen er avhengig av program, antall deltakerne og sesong.  Vi organiserer programmet med minimum 8 deltakere.

Be om tilbud nå!