Bellanor Logo
great britain flag

Legendenes by: Eger

Et av de mest sjarmerende vindistriktene i Europa

Den lille, maleriske byen, som ligger i dalstrøket mellom Mátra og Bükk-fjellene i Ungarn, er omgitt av grønne vinmarker og verdenskjent for sine rødviner for eks. Egri bikavér (okseblod). Bikavér er den ungarske rødvinen som er mest kjent i Norge, det er også mulig å kjøpe den på Vinmonopolet.

I høst hadde vi flere norske grupper i Eger, alle var kjempefornøyde med turen og begeistret av vindistriktet. Vi ruslet rundt i de sjarmerende smågatene, så på byens utallige severdigheter og butikker, besøkte termalbadet, som ble bygd på 1600-tallet, og om kvelden smakte vi på fantastiske viner og gourmetmat i vinkjellere og på restauranter. Vi fikk også vite mye om vinproduksjonen og de ungarske vinsortene, og vi spiste forskjellige druetyper på vingårdene. Kundene våre syntes at de fikk mange uforglemmelige opplevelser.

I Eger kan man oppleve 2000 år av Ungarns historie. Hvert år besøker tusenvis av turister Eger på grunn av den fine bykjernen i barokkstil, basilikaen, som er Ungarns største kirkebygning nest etter Esztergom, den middelalderske borgen, de stemningsfulle restaurantene med stort utvalg av kvalitetsviner, termalbadene og byens andre severdigheter.
Borgen er kanskje den største attraksjonen hvor kommandanten, Dobó István med bare 2000 menn og den legendariske gruppen av kjempende kvinner klarte å slå tilbake den tyrkiske styrken på 40 000 menn i 1552, det er symbolet på ungarsk uavhengighet og motet. Men senere ble Eger inntatt og lå under tyrkisk styre i nesten 100 år. Fra denne perioden står ennå en minaret og et termalbad. En oppgangstid midt på 1700-tallet medførte en imponerende byggevirksomhet i barokkstil som preger den gamle bydelen. I dag er Eger en utdanningssentrum, og i tillegg kjent for sine termalbad og sin vin.
Selv om det er mange attraksjoner i Eger, er den en rolig, koselig by hvor man kan både slappe av og oppleve mye.

Vil du ha en ferie hvor du kan bli kjent med et pittoresk, litt ukjent landskap? Bestill en tur til Eger og oppdag vin, mat og ungarsk kultur!

Fyll inn navn og informasjon under - så skreddersyr vi deg et tilpasset, fint tilbud så fort som mulig!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.