Bellanor Logo
great britain flag

Budapest – “Donaus perle”

Har du aldri vært i en av verdens vakreste byer? Kunne du tenke deg å oppdage Ungarns sjarmerende hovedstad med en lokal norsktalende guide? Har du lyst til å slappe av med en varm kopp kaffe og en deilig kake på en koselig kafé? Liker du gode viner, smakfull mat og hyggelige mennesker? Har du lyst å smake litt på ungarske tradisjoner? Vil du like å shoppe litt til rimelige priser?

BESØK BUDAPEST !

Budapest blir ofte rangert som en av verdens 10 mest populære destinasjoner. Budapest ha mye å tilby. En utrolig rik arkitekturarv fra Romertiden frem til i dag. En ultimat spa- og wellness kultur med Tyrkiske og medisinske bad som fortsatt fungerer. Et levende kulinarisk liv med gamle kaféer, gormetrestauranter, førsteklasses vinbarer og unike ruinpubs. Et fargerikt kulturliv med små kunstgallerier, museer og konsertprogram. „Donaus perle” er lokalisert på begge sider av elven Donau. På grunn av den pittoreske utsikten fra elven og broene, Parlamentet, den inntrykksfulle Slottshøyden og den imponerende elvebredden, har UNESCO plassert dette stedet på sin verdensarvliste.

REIS MED OSS OG OPPDAG ALT SOM BUDAPEST KAN TILBY!

EKSEMPELPROGRAMMET:

Dag 1
Vår norsktalende guide møter dere på flyplassen og det blir busstransport til hotellet. Etter en kort oppfriskningspause, starter vi sightseeing med buss. Vår vennlige guide vil gi dere en „smak” av Pest. I tillegg til det obligatoriske som Andrássy avenue – Ungarns Champs Elysée – , Domkirken/Basilica, Operaen, Helteplassen, m.m, vil dedre også få muligheten til å besøke Parlamentet hvor den ungarske kronen og regaliene er utstilt.
I løpet av ettermiddagen vil vi også ta dere til verdens største innendørs matmarked hvor dere kan få smake på en tradisjonell snacks „langos” som er et frityrstekt flatt brød med rømme, hvitløk og et glass „frøccs” som består av hvitvin med kullsyrevann.
Middagen tar vi på den berømte New York Café som skryter av å være “The Most Beautiful Coffee House in the World”, og som ligger bare noen korte steg fra hotellet.

Dag 2
Denne dagen vil dere oppleve den andre siden av Donau, Budasiden. Bussen kjører dere til Buda festningen. Etter å ha sett litt på den fantastiske utsikten fra Fiskemenns Bastionen, blir det et kort spasertur med guide i området som slutter på „the Hospital in the Rock”. Dette er en tidligere atomsikker bunker og hospital, som bl.a. rekommenderes av New York Times reiser som ett av 10 steder du må se i Budapest. Etter museumsbesøket har dere fortsatt tid til en spasertur på egen hånd på de brolagte gatene hvor dere kan oppleve den sjarmerende atmosfæren i området.
Resten av ettermiddagen disponerer dere selv. Dere vil ha tid til shopping eller bare kose dere f.eks. på en kafé i sentrum. Det er også en mulighet at dere kan velge program fra vår tilleggsmeny, f.eks. besøke et verdensberømt termalbad, avslappende massasje eller bare koste på dere en hårklipp eller manikyr.
Middagen blir på Sir Lancelot Knights’ Restaurant, som tar der med tilbake til middelalderen hvor de spiste med fingrene og porsjonene var store nok. Kelnerne er selvsagt kledd i tidsriktige antekk.
Dag 3
Hvis du er i Ungarn og ønsker en smak av ungarske tradisjoner, må du bare se et ungarsk hesteshow. Samtidig kan dere være med å koke en tradisjonell ungarsk lunch.Ungarn er kjent for sine hester og de flinke ”cowboyer” som gjør mange triks. Denne dagen besøker vi en tradisjonell farm med typisk ungarsk atmosfære i nærheten av Budapest. Der smaker vi på den lokale frukt snapsen, som heter ”palinka” og har lærer vi å koke gulasj suppe (”gjetersuppe”) som kokes over åpen varme og smaker fantastisk. Mens suppen koker, får vi en ekte hesteoppvisning utført av lokale cowboyer. Vi avslutter oppholdet med en felles lunsj.Etter hjemkomsten fra denne opplevelsen, har dere fortsatt litt til for avslapning før vi starter „Farewell dinner programmet”: En flott båttur på Donau med levende lys og bakgrunnsmusikk pluss selvfølgelig deilig mat.
Dag 4
Etter en solid frokost er tiden inne til å si adjø til Budapest for denne gang og det blir avgang med buss til flyplassen for hjemreise.

TILLEGGSPROGRAMMER:


szechenyi-termalbadBesøk på Szechenyi kurbadet.
Det er et av de største badeanleggene i Europa, med utvendig og innvendig bassenger, 11 medisinske bassenger, aromahytter, og flere typer sauna (lys, tørr og våt). Om vinteren stiger dampen opp fra de varme bassengene utenfor og skaper en koselig atmosfære. Om sommeren blir man møtt av folk som spiller sjakk i bassengene. Den termiske vannet kommer fra thermalkilder dypt nede i jorden som holder rundt 70 grader Celsius. Det må derfor avkjøles før det kan brukes i bassengene. Som en del av programmet, kan du også bestille en 60-minutters thaimassasje i den stemningsfulle salongen i første etasje.
KonsertproOperahusgram på det Ungarske Operahuset.