Bellanor Logo
great britain flag

Spa og vin i Ungarn

Aktiv ferie til Ungarn med gode vin, smakfull mat, spa og masse opplevelser! Nyt noen dager med fantastisk termalvann som er godt for kropp og sjel. Bli kjent med ungarsk vin og mat og oppdag Budapest sammen med en norsktalende guide. Opplev en tradisjonell ungarsk dag på en hestefarm!
Reis til Ungarn i begynnelsen av oktober når sola fortsatt skinner og været er behagelig, smak på ungarsk vin og typiske smakfulle ungarske retter. Du kan oppdage de lokale gastronomiske hemmiligheter og termalvann som er helt unik i Europa.
I løpet av programmet blir du kjent med den historiske gamle byen, Eger som ligger i et av de mest kjent vinområdene i Ungarn, den vakre hovedstaden, Budapest og det populære heste-showet på en farm – alt med hjelp fra en norsktalende guide.

 Programplan:

SalirisGuiden venter gruppen på flyplassen. Dere reiser sammen til Egerszalok, som blir det første målet på turen. Landsbyen Egerszalok regnes som ”spahovedstaden” i øst-Ungarn og Eger-områd. I tillegg til det termiske vannet og det eneste saltfjellet i Europa er Egerszalók kjent for fin natur og vin-områdene som ligger i nærheten. Etter en 2 timers busstur fra flyplassen venter 5 stjerneshotel  hvor gjestene bor i 2 dager. Hotellets spa- og velværeavdeling gir alle muligheter for avslapping og rekreasjon. Hotellet har 17 inne- og utebassenger, finsk-, russisk- ,bio-, og aromasauna pluss tyrkisk Hammam. Termalvannet er rikt på mineraler. Termalvannets helseeffekt er blitt påvist av kjemiske laboratorier og positiv virkning på mange sykdommer som for eksampel reumatisme.
EgerDen andre dagen besøker vi Eger som ligger 15 km fra hotellet. Eger er en veldig gammel by fra den 10. århundret med mange fine bygninger i barokk stil og en festning fra 13-14. hundretallet. Det finnes også en spektakulær stjernekikkert fra 1776 og en flott domkirke. Den norsktalende guiden viser gjestene rundt i Eger.Det finnes mer enn 200 vinkjellere i Eger og rundt byen. Dessverre (eller heldigvis) kan vi ikke besøke alle, men vi skal til en av dem for vinsmaking med snaks.
Budapest cafeDen neste dagen reiser gjestene til Budapest. Etter innsjekking på 5 stjerneshotellet tar vi en 3 timers sightseeingtur med buss hvor guiden viser noen av byens hemmiligheter, historiske bygninger, restauranter og fineste cafeer. Vi besøker en av dem, den klassiske New York Cafe hvor tar vi en middag.

TanyacsardaHvis man er i Ungarn er det nesten obligatorisk å overvære i en heste-show. Ungarn er kjent for sine hester og de flinke ”cowboyer” som gjør mange triks. På den 4. dagen besøker vi en tradisjonell farm med typisk ungarsk atmosfære i nærheten av Budapest. Der smaker vi på den lokale frukt snapsen, som heter ”palinka” og har lærer vi å koke gulasj suppe (”gjetersuppe”) som kokes over åpen varme og smaker fantastisk. Mens suppen koker, får vi en ekte hesteoppvisning utført av lokale cowboyer. Vi avslutter oppholdet med en felles lunsj.

Den siste dagen kan alle oppleve Budapest på egen hånd. Om kvelden blir det en avsluttnings middag med en eksklusiv båttur på Donau. Her serveres det en 4-retters middag med levende musikk og lys mens dere kan oppleve et flombelyst Budapest om kvelden.

I tillegg til dette programme kan du også velger flere tjenester individuelt fra vår menu: Skreddersy ditt program, f.eks.:

    • – OPERA BESØK
    • – BESØK PÅ SZECHENYI TERMALBAD MED THAI MASSASJE
    • – DAG-SPA PROGRAMMER MED SPATJENESTER
    • – SKJØNNHETSPROGRAMMER: frisor, pedikyr, manikyr

Vi gjør oppmerksom på at flyreisen ikke er inkludert i våre priser. Slik som situasjonen er i dag, er det lettest og billigst at den enkelte bestiller sin flyreise direkte hos flyselskapene. Det finnes billetter hos f. eks. Norwegian, SAS, KLM og Lufthansa .

Be om tilbud nå!